Terapia cu laser de joasă energie vă poate ajuta să preveniți un accident vascular cerebral (AVC)
Accidentul vascular cerebral (AVC) este o afecțiune cu o rată ridicată de mortalitate iar, în caz de supraviețuire, cu afectare gravă a calității vieții, prin numeroasele invalidități pe care le poate produce.
Beneficii care pot fi obținute prin terapia cu dispozitive de tip laser.
Există două tipuri de accidente vasculare cerebrale: ischemice și hemoragice. În cazul accidentelor vasculare ischemice, problema se produce prin blocarea unui vas și, implicit, prin necrozarea țesutului irigat de acel vas. În cazul accidentelor vasculare hemoragice, se rupe un vas de sânge din cauza pierderii elasticității pereților vasului sangvin.
De aceea, mai ales persoanele care știu că prezintă factori de risc pentru afectarea vaselor de sânge – care au valori mari ale colesterolului “rău” și/ sau ale trigliceridelor în sânge, au hipertensiune, sunt fumătoare, suferă de diabet ori sunt obeze și au un regim de viață stresant – ar trebui să-și ia măsuri de precauția pentru a evita un astfel de accident.
Terapia realizată cu ajutorul unor dispozitive ce folosesc tehnologia laser de joasă energie acționează în sensul fluidizării fluxului sangvin, prin prevenirea formării sau prin distrugerea trombilor (cheagurilor de sânge), prin reducerea vâscozității sângelui și prin combaterea formării plăcilor de aterom (acumulări de grăsime – în special colesterol – și de calciu) pe pereții arterelor.
Beneficii care pot fi obținute prin terapia cu dispozitive de tip laser:
- reducerea vâscozității sângelui
- prevenirea formării sau dizolvarea cheagurilor de sânge
- proprietățile sângelui se ameliorează, imediat după folosirea terapiei constatându-se că globulele roșii, care înainte erau lipite, se separă și își măresc suprafața, ceea ce duce la o îmbunătățire semnificativă a capacității lor de a lega oxigenul și dioxidul de carbon
- scăderea semnificativă a nivelului lipidelor sangvine – nivelul colesterolului LDL și cel al trigliceridele scad (dacă înainte de utilizare au avut valori peste limita normală) și astfel este combătută formarea plăcilor de aterom
- se îmbunătățește circulația periferică, inclusiv cea de la nivel cerebral, ceea ce înseamnă că nu vă veți mai confrunta cu senzația “de mâini și de picioare reci” și că veți avea o memorie mai bună.
Statistici alarmante în ceea ce privește AVC-ul
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, accidentul vascular cerebral (AVC) va deveni, până în anul 2030, principala cauză de mortalitate în lume. În prezent, accidentele vasculare cerebrale reprezintă a treia cauză de mortalitate în lume, după bolile cardiovasculare şi cancere. România ocupă locul al doilea la nivel mondial în ceea ce privește mortalitatea prin accidente vasculare cerebrale (AVC);
Potrivit studiilor științifice internaționale, o persoană care a supraviețuit unui AVC are un risc de nouă ori mai mare decât o persoană neafectată să facă alte accidente vasculare cerebrale, de patru-cinci ori mai mare de a suferi un infarct miocardic și de trei-patru ori mai mare este riscul de a suferi un accident ischemic la nivelul membrelor inferioare. Studiile americane arată că la una din 12 persoane AVC-ul recidivează, iar la una din patru aceste persoane este fatal.
De asemenea, este în creștere și numărul cazurilor de persoane cu vârste sub 30 de ani care suferă accidente vasculare cerebrale. Conform statisticilor, 31% din numărul total al persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral au vârste cuprinse între 20 și 64 de ani.
Potrivit acelorași date statistice, din cei care suferă un accident vascular cerebral o treime mor în primul an, după accident, o treime rămân cu handicap permanent, iar restul se recuperează.
* Toate imaginile sunt cu titlu de prezentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu