duminică, 26 februarie 2017

Boli Cardiovasculare




În zilele noastre este ucigașul numărul unu în lume. Din păcate, fiecare dintre noi ne-am întâlnit cu următoarele boli, dacă nu personal, atunci prin cineva cunoscut din anturajul nostru: hipertensiune arterială, infarct miocardic, hemoragie cerebrală, stenoza arterelor, nivel crescut de colesterină, etc.

Nu știm precis câți oameni din întreaga lume suferă de aceste boli (vorbim de 100 de milioane), dar s-a stabilit că fiecare al 10-lea om din lume moare din cauza unui stroke(accident vascular cerebral).

În România, bolile cardio-vasculare sunt cauzele deceselor în proporție de 60%. Acest lucru arată că, în România, 12 milioane de oameni suferă de una din aceaste boali. Datele au fost publicate în 2013 de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, iar conform acestor date, România este depășit doar de Ucraina și Bulgaria. Pe când în România bolile cardio-vasculare sunt răspunzătoare pentru 60% dintre decese, în Danemarca sau Franța acest raport este de doar 30%. În ciuda faptului că în România decesele cauzate de boli cardiovasculare sunt foarte frecvente, țara noastră alocă cei mai puțini bani pentru tratarea acestor bolnavi. Statul cheltuie în jur de 48 de euro (cca. 215 lei) pe an pe un astfel de pacient.

Într-un articol publicat în anul 2014, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi a descoperit un lucru interesant în legătură cu bolile cardiovasculare. Articolul îl puteți citi mai jos:




Renumitul cardiolog vă dezvăluie care este adevărata cauză a bolilor cardiovasculare”

În cele ce urmează, medicul cardiolog dr. Dwight Lundell vă dezvăluie ce stă în spatele bolilor cardiovasculare. Această afirmație s-a răspândit ca focul” pe internet.







“Noi medicii, din cauza pregătirii noastre, a cunoștințelor pe care le dobândim, și a egoului gândirii noastre, care este prea mult influențată de prestigiu, credem că nu putem greși. Dar uitați-mă aici, recunoscând că am greșit. Sunt medic specializat în chirurgia cardiovasculară, cu 25 de experiență, timp în care am efectuat mai mult de 5000 de intervenții chirurgicale și acum a venit timpul să repar greșelile pe care le-am făcut până azi.

Experții în medicină susțin că în spatele bolilor cardiovasculare stă nivelul ridicat al colesterolului din sânge. De aceea, noi recomandam pacienților noștri o dietă săracă în lipide și prescriam rețete cu medicamentele pe care trebuiau să le ia un pacient. Dar acest lucru nu mai este corect, ba dimpotrivă! În urmă cu câțiva ani, au descoperit că în spatele acestor boli stă de fapt inflamarea pereților vasculari, de aceea și tratamentul trebuie privit din alt punct de vedere și trebuie început prin alte metode.

E controversată situația, dar din cauza  metodelor “corecte” folosite până acum, anul acesta, vor muri și mai mulți omeni din cauza bolilor cardiovasculare. Statisticile American Heart Association arată că, în Statele Unite ale Americii mai mult de 75 de milioane de oameni suferă de boli cardiovasculare, 20 de milioane au diabet zaharat și 57 de milioane de oameni sunt deja în stadiul incipient al diabetului zaharat. Problema este că de la an la an crește numărul tinerilor care se îmbolnăvesc. Trebuie să vă spun ceva, ca să vă fie foarte clar: colesterolul nu poate să se depună pe peretele vascular, dacă acesta nu este deja inflamat. De aceea nu colesterolul provoacă hemoragie cerebrală sau alte boli vasculare.

Dacă nu ar fi inflamația, colesterolul ar circula liber în sânge, așa este natural. Inflamația peretelui vascular este provocat de alimentele care conțin substanțe sintetice. Deoarece organismul nu știe ce să facă acestor substanțe toxice, sunt afectați pereții arterelor, iar colesterolul poate să adere mult mai ușor pe un perete inflamat, astfel se micșorează lumenul arterei, ajungand-se repede la un blocaj al circulației sanguine.

O altă cauză a acestei inflamații este dieta săracă în lipide. Specialiștii ne-au sfătuit ca, în loc de alimente, care au un conținut mare de grăsimi, să consumăm grăsimi vegetale obținute din soia, porumb, floarea soarelui. Aceste grăsimi conțin cantitate considerabilă de acizi grași Omega-6, dar nu conțin aproape deloc Omega-3, acaesta fiind foarte importantă pentru funcționarea echilibrată a organismului. De aceea, în zilele noastre, sunt din ce în ce mai mulți oameni diabetici, suferinzi de boli cardiovasculare și/sau obezi.

În dieta oamenilor, domină alimentele bogate în glucide și carbohidrați care conțin acizi grași Omega-6 prelucrați, pentru a putea fi conservați mai mult timp, iar aceste alimente sunt cele care au “otrăvit” deja aproape întreaga lume.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu