În zilele noastre este
ucigașul numărul unu în lume. Din păcate, fiecare dintre noi ne-am întâlnit cu
următoarele boli, dacă nu personal, atunci prin cineva cunoscut din anturajul
nostru: hipertensiune arterială, infarct miocardic, hemoragie cerebrală,
stenoza arterelor, nivel crescut de colesterină, etc.
Nu știm precis câți
oameni din întreaga lume suferă de aceste boli (vorbim de 100 de milioane), dar
s-a stabilit că fiecare al 10-lea om din lume moare din cauza unui
stroke(accident vascular cerebral).
În România, bolile
cardio-vasculare sunt cauzele deceselor în proporție de 60%. Acest lucru arată
că, în România, 12 milioane de oameni suferă de una din aceaste boali. Datele
au fost publicate în 2013 de Asociația Română a Producătorilor Internaționali
de Medicamente, iar conform acestor date, România este depășit doar de Ucraina
și Bulgaria. Pe când în România bolile cardio-vasculare sunt răspunzătoare
pentru 60% dintre decese, în Danemarca sau Franța acest raport este de doar
30%. În ciuda faptului că în România decesele cauzate de boli cardiovasculare
sunt foarte frecvente, țara noastră alocă cei mai puțini bani pentru tratarea
acestor bolnavi. Statul cheltuie în jur de 48 de euro (cca. 215 lei) pe an pe
un astfel de pacient.
Într-un articol publicat
în anul 2014, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi a descoperit un lucru
interesant în legătură cu bolile cardiovasculare. Articolul îl puteți citi mai
jos:
“Renumitul cardiolog vă dezvăluie care este
adevărata cauză a bolilor cardiovasculare”
În cele ce urmează,
medicul cardiolog dr. Dwight Lundell vă dezvăluie ce stă în spatele bolilor
cardiovasculare. Această afirmație s-a răspândit ca “focul” pe internet.
“Noi medicii, din cauza
pregătirii noastre, a cunoștințelor pe care le dobândim, și a egoului gândirii
noastre, care este prea mult influențată de prestigiu, credem că nu putem
greși. Dar uitați-mă aici, recunoscând că am greșit. Sunt medic specializat în
chirurgia cardiovasculară, cu 25 de experiență, timp în care am efectuat mai
mult de 5000 de intervenții chirurgicale și acum a venit timpul să repar greșelile
pe care le-am făcut până azi.
Experții în medicină
susțin că în spatele bolilor cardiovasculare stă nivelul ridicat al
colesterolului din sânge. De aceea, noi recomandam pacienților noștri o dietă
săracă în lipide și prescriam rețete cu medicamentele pe care trebuiau să le ia
un pacient. Dar acest lucru nu mai este corect, ba dimpotrivă! În urmă cu
câțiva ani, au descoperit că în spatele acestor boli stă de fapt inflamarea
pereților vasculari, de aceea și tratamentul trebuie privit din alt punct de
vedere și trebuie început prin alte metode.
E controversată situația,
dar din cauza metodelor “corecte”
folosite până acum, anul acesta, vor muri și mai mulți omeni din cauza bolilor
cardiovasculare. Statisticile American Heart Association arată că, în Statele
Unite ale Americii mai mult de 75 de milioane de oameni suferă de boli
cardiovasculare, 20 de milioane au diabet zaharat și 57 de milioane de oameni
sunt deja în stadiul incipient al diabetului zaharat. Problema este că de la an
la an crește numărul tinerilor care se îmbolnăvesc. Trebuie să vă spun ceva, ca
să vă fie foarte clar: colesterolul nu poate să se depună pe peretele vascular,
dacă acesta nu este deja inflamat. De aceea nu colesterolul provoacă hemoragie
cerebrală sau alte boli vasculare.
Dacă nu ar fi
inflamația, colesterolul ar circula liber în sânge, așa este natural.
Inflamația peretelui vascular este provocat de alimentele care conțin substanțe
sintetice. Deoarece organismul nu știe ce să facă acestor substanțe toxice, sunt
afectați pereții arterelor, iar colesterolul poate să adere mult mai ușor pe un
perete inflamat, astfel se micșorează lumenul arterei, ajungand-se repede la un
blocaj al circulației sanguine.
O altă cauză a acestei
inflamații este dieta săracă în lipide. Specialiștii ne-au sfătuit ca, în loc
de alimente, care au un conținut mare de grăsimi, să consumăm grăsimi vegetale
obținute din soia, porumb, floarea soarelui. Aceste grăsimi conțin cantitate
considerabilă de acizi grași Omega-6, dar nu conțin aproape deloc Omega-3,
acaesta fiind foarte importantă pentru funcționarea echilibrată a organismului.
De aceea, în zilele noastre, sunt din ce în ce mai mulți oameni diabetici,
suferinzi de boli cardiovasculare și/sau obezi.
În dieta oamenilor,
domină alimentele bogate în glucide și carbohidrați care conțin acizi grași
Omega-6 prelucrați, pentru a putea fi conservați mai mult timp, iar aceste
alimente sunt cele care au “otrăvit” deja aproape întreaga lume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu