Examinarea irisului/iridoscopie
Teoria conform căreia examinând atent irisul, putem afla date despre întregul organismul uman, este deja foarte veche. Metoda de examinare, a evoluat empiric, iat astăzi preocupă tot mai mulți specialiști care se ocupă de acest fel de diagnosticare. Diagnosticarea cu ajutorul irisului a devenit foarte popular în ultima vreme, deși unii oftalmologi au încă rețineri.
Încă nu știm precis cum apar modificările pe iris, dar se știe că există o legătură între organul respectiv și zona reflexogenă a acestuia. Deocamdată cercetările nu au găsit încă structura anatomică sau sistemul de transport al semnelor, care să fie responsabile pentru acest fenomen. În vederea înțelegerii acestui fenomen ne este de ajutor matematica, fizica cuantică și biocibernetica, existând deja în întreaga lume cercetări în curs de desfășurare. În baza examinărilor efectuate până, putem spune cu certitudine că iridiodiagnostica se folosește cu succes la screening-uri.
Ce se poate vedea pe iris și ce concluzii putem să tragem?
- Lățimea, desfășurarea fibrelor care alcătuiesc irisul, distanța dintre ele și forma acestora, precum și deformarea acestor distanțe, ne poate starea în care se găsește organul respectiv( cel care corespunde acelei zone)
- Culoarea irisului, dispunerea pigmenților, modificările de structură și petele ca niște nori, sau culoarea inelului din jurul pupilei, lățimea acestuia și structura sa, pot dezvălui multe informații despre starea de sănătate a organului respectiv.
Ce poate reflecta irisul?
- Predispoziția genetică pentru anumite boli (de ex, alerge, inflamații, tulburări circulatorii, sau neurologice). De asemenea arată și urmele unor boli cronice, sau a unor boli suferite anterior(de ex. boli care nu au fost tratate complet, complicații, boli ale ficatului, colecistului, ateroscleroză)
- Ne arată starea actuală a organismului, iar uneori depistează unele boli în faza asimptomatică(incipientă) și poate să ne ajute în instituirea unui tratament precoce, ce poate duce la vindecare prematură
- Ne arată starea sistemului imunitar
- Ne arată predispozitia spre anumite afecțiuni, la ce ne putem aștepta în viitor.
Cui se poate recomanda?
- Modificările de pe iris pot apărea atunci când încă nu este nici o boală evidentă organică si nici simptome observabile. De aceea recomandăm, pentru cei care vor să afle, la ce boli sunt predispuși, sau celor care vor să fie atenționați despre o eventuală boală care poate apărea în viitor. De exemplu, la o examinare observăm că colecistul și colonul nu funcționează normal. În aceste cazuri vă recomandăm, de exemplu, o terapie individualizată, sau vă spunem ce ceaiuri trebuie să beți pentru a ajuta colecistul, sau cum să vă schimbați dieta
- O recomandăm și celor care se feresc de metodele obișnuite de examinare a stării de sănătate (recoltare de sânge, radiografie, examen histopatologic etc). Iridioscopia fiind o metoda nedureroasă, ieftină, rapidă și fără efecte secundare.
- O recomandăm și celor care vor să monitorizeze efectele terapiei, mai ales dacă examinarea se repetă după 6 luni! Ce nu arată aparatul? Nu poate da un diagnostic precis (de exemplu tumoră cerebrală, leucemie, polip, calculi renali). De aceea poate fi necesară efectuarea altor investigații (ecografie, laborator, radiografie)
Cu ce efectuăm examinarea?
Irisul se poate examina cu iriscopul, cu mărire adecvată de la 10, 20 sau până la 120 de ori. Sunt diferite tipuri de aparate care pot să efectueze și fotografii, respectiv pot să mărească anumite părți.
* Toate imaginile sunt cu titlu de prezentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu