Cum îți schimbă viața în bine puritatea apei de zi cu zi
Poluarea apei este un fenomen care ne îngrijorează tot mai mult – mai ales dacă locuim într-un oraș – din cauza consecințelor asupra sănătății. De aceea, este important să intervenim acolo unde putem schimba noi ceva prin efortul personal. În acest sens, un pas esențial este acela de a ne asigura că noi putem să ne asigurăm o apă de consum mai curată.
Iăută și contribuie la detoxifiere, fie că este folosită pentru spălarea feței –înseamnă o piele mai curată și mai strălucitoare.
Consumul de apă cu adevărat curată înseamnă, în primul rând, un imens câștig pentru organele care asigură detoxifierea și pentru sistemul imunitar. De ce? Ei bine, pentru că reducerea cantității de reziduuri și de toxine din organism – rugină, nitrați, nitriți, calcar, metale grele, bacterii, virusuri – înseamnă un efort mai mic din partea organelor excretoare (rinichi, ficat) și o mai bună funcționare a sistemului de apărare a organismului. Ca urmare, vă veți simți mult mai vioi fizic și mental și veți fi mai rezistenți în fața bolilor.
Nu în ultimul rând, consumul de apă pură – fie că este băută și contribuie la detoxifiere, fie că este folosită pentru spălarea feței –înseamnă o piele mai curată și mai strălucitoare.
Este bine cunoscut rolul apei în întreținerea funcțiilor creierului. Explicația este cât se poate de simplă: 73% din țesutul cerebral conține apă. Pentru creier, o apă pură este asemenea unui mesager onest, care nu denaturează mesajul. Așa se face că dacă vom bea o apă curată, neurotransmițătorii (acele substanțe descărcate la nivelul sinapselor neuronale, cu rol în declanșarea impulsurilor din care se nasc acțiunile noastre) se vor transmite mai eficient.
Prin urmare vom gândi mai bine și mai repede, vom avea o memorie mai bună, vom avea o stare psihică mai bună etc.
Consumul regulat de apă pură are efect analgezic. Poate sună ciudat, dar chiar veți putea constata că vă dor mai puțin coloana vertebrală, articulațiile și mușchii dacă veți avea grijă să vă hidratați suficient și să beți o apă pură.
De altfel, există studii care demonstrează că apa funcționează asemenea unui unguent calmant pentru articulații, vertebre, tendoane și mușchi.
Alergiile respiratorii și astmul sunt două probleme de sănătate care sunt influențate de calitatea și de cantitatea apei pe care o bem. Pe de o parte, concentrațiile mari de clor sau de fluor din apa provenită din rețelele de alimentare publică stimulează și întrețin reacțiile alergice. Iar, pe de altă parte, deshidratarea, în sine, amplifică manifestările alergice sau astmatice.
De aceea, persoanele care suferă din cauza acestor probleme ar trebui să se gândească și la o abordare din acest punct de vedere a bolii.
Există numeroase studii care demonstrează faptul că un consum adecvat de apă microbiologic pură favorizează digestia și tranzitul intestinal. De asemenea, s-a dovedit că persoanele care beau suficientă apă sunt mai puțin expuse exceselor alimentare. De altfel, se știe că un pahar cu apă este un mijloc de a ne mai păcăli o vreme foamea.
Nu în ultimul rând, este important să bem apă între mese deoarece consumul de apă intensifică metabolismul și ne ajută astfel să ne menținem supli.
Beneficii obținute prin consumul și folosirea în gospodărie a unei ape pure:
Odată ce veți începe să folosiți o apă microbiologic pură, veți avea surpriza plăcută de a redescoperi savoarea ceaiului sau cafelei, care vor avea un gust și o aromă îmbogățite;
Dacă veți folosi apă purificată și la spălarea fructelor și legumelor, precum și la gătit, veți avea certitudinea că alimentele pe care le veți mânca sunt mai sănătoase datorită faptului că nu mai sunt deloc contaminate;
Familiile care au bebeluși au nevoie să folosească apă purificată pentru a le pregăti mesele și pentru a le spăla biberoanele. Pentru că nu conține clor sau fluor, cum conține apa din rețeaua publică, apa purificată poate fi folosită și la spălarea acelor hăinuțe care intră în contact direct cu pielea bebelușului;
Vesela, tacâmurile și vasele de bucătărie se vor curăța mai bine, fără a mai rămâne cu urme de calcar, așa cum se întâmplă în cazul apei din rețeaua publică.
Ce nu știați despre apa îmbuteliată:
În cele mai multe cazuri, apa îmbuteliată nu este mai curată decât cea de la robinet. Reglementările din domeniul industriei apei îmbuteliate sunt mai permisive decât cele care privesc stațiile locale de epurare a apei. În schimb, apa îmbuteliată este mult mai costisitoare, cam de 1.900 mai scumpă decât apa de la robinet;
De multe ori, PET-urile în care este ținută apa nu sunt depozitate corect. Or, există numeroase studii relevante care demonstrează că apa păstrată în bidoane din plastic care au fost ținute în soare este o sursă de ftalați și de bisfenol A, compuși cu efecte foarte nocive asupra sănătății;
PET-urile rămase după consumul apei sunt o continuă sursă de poluare, pentru că numai unul din cinci recipiente este reciclat. De altfel, întregul proces de fabricare, de transport și de reciclare este unul cu efecte extrem de nocive asupra mediului înconjurător.
De ce nici apa de la robinet nu este sigură?
Este adevărat că apa de la robinet este intens igienizată pentru a nu crea probleme majore de sănătate consumatorilor. Totuși, igienizată nu este același lucru cu pură, pentru că apa de la robinet păstrează urmele igienizării, respectiv reziduuri de clor și de fluor care o fac periculoasă în consumul de zi cu zi, pe termen mediu și lung. În plus, pentru că rețeaua de canalizare din România este, în majoritatea cazurilor, veche și prost întreținută, între apa care pleacă din stațiile de epurare și cea care ajunge în paharele noastre după ce deschidem robinetul există diferențe semnificative de calitate. Diferența de gust pe care o puteți simți când beți dintr-o apă purificată și, apoi, din apa de la robinet este dată de reziduurile de clor, fluor, rugină, calcar și alți compuși nocivi din apa provenită din rețeaua publică de alimentare cu apă.
Dacă vă gândiți că fierberea apei poate fi o soluție mai bună decât purificarea apei prin filtrare, aflați că fierberea nu distruge decât eventualele microorganisme prezente în apă. Iar reziduurile de rugină și ceilalți compuși nocivi vor rămâne – și încă într-o concentrație și mai mare – pentru pentru că o parte din apă se va evapora.
Și din acest motiv, posibilitatea de a bea zilnic o apă pură din toate punctele de vedere este, pe termen mediu și lung, aur curat pentru sănătatea dumneavoastră. Datorită purității apei pe care o veți consuma zilnic, veți constata că vă veți îmbolnăvi considerabil mai puțin și că veți avea mai multă energie să faceți ceea ce vă propuneți.
Standard Water Gold
Esenta apei pure
Standard Water Gold este un sistem performant și sigur de purificare a apei, ce a fost realizat prin folosirea tehnologiei de ultimă generație. Funcționarea lui are la bază un principiu relativ simplu, dar foarte eficient: osmoză inversă.
Sistemul de purificare a apei în 4 etape al Standard Water Gold :
Pentru ca rezultatul final să fie o apă potabilă cât mai pură, fără miros şi placută la gust.
1. Filtrul de 5 microni
Primul filtru are capacitatea de a îndepărta eficient impuritățile cu dimensiuni de până la 5 microni. Astfel, particulele mai mari, cum ar fi sedimentele, murdăria şi rugina, sunt eliminate.
2. Filtrul pre – carbon
Al doilea filtru conține particule de carbon activ, ce absorb și elimină microparticulele de clor și compușii secundari rezultați din clorinarea apei, solvenții, pesticidele, precum și unele impurități organice și anorganice..
3. Membrana de osmoză inversă
În această etapă, apa este purificată prin filtrare de ordin molecular cu ajutorul unei membrane de osmoză inversă. Particulele de apă curată trec prin milioanele de pori ai membranei. Porii sunt foarte fini, cu un diametru de 0,0001 microni.
Ca urmare, particulele mai mari de 0,0001 microni – substanțe chimice și biologice (bacterii, germeni, virusuri), toxine, metale grele (mercur, cadmiu, plumb, potasiu), trihalometani și alți agenți contaminanți – sunt izolate și evacuate.
4. Filtrul post – carbon
Filtrul este compus din granule de cărbune activ pentru a preveni dezvoltarea contaminanţilor din apă şi pentru a creşte siguranţa consumului unei ape sănătoase.
Elimină eventualele substanţe gazoase rămase, neutralizează mirosul și îmbunătăţeşte gustul.
5. Remineralizator sau Alcalinizator
Remineralizatorul folosit împreună cu un sistem de filtrare cu osmoză inversă completează calitățile de filtrare absolută, remineralizând apa printr-un amestec sănătos de forme anorganice și organice de minerale cum ar fi calciu, magneziu, cesiu, germaniu și crește PH-ul apei.
Acesta acționează asupra dedurizării apei și elimină mirosurile neplăcute din apă, fiind alcătuit din granule bio-ceramice produse cu diferite tipuri de ceramică amestecate cu oxizi minerali – oxid de siliciu (SiO2) ,oxid de aluminiu (AI2O2), etc.
CUM NE PROTEJĂM SĂNĂTATEA DE APA POLUATĂ ?
Soluția Standard Water Gold , esenţa unei ape sănătoase
Tehnologia cu care am creat purificatorul de apă Standard Water Gold face ca acesta să fie cel mai calitativ sisteme de purificare a apei. Principiul osmozei inverse este cel mai eficient procedeu de purificare a apei, care protejează sănătatea prin reducerea dramatică a contaminanților chimici și biologici din apă.
Standard Water Gold se potrivește perfect stilului de viaţă contemporan și poate fi considerat o componentă indispensabilă oricărei bucătării, datorită avantajelor pe care le oferă, fiind un nesfârşit izvor de sănătate chiar în propria locuinţă.
Apa mineralizată capătă proprietăți alcaline, devenind o apă alcalină, ce are proporții echilibrate perfect de minerale necesare pentru o dezvoltare sănătoasă a organismului uman.
Calciul – este un mineral de bază pentru formarea dinților și a oaselor. Permite o bună digestie și este necesar pentru reglarea ritmului cardiac, pentru o bună funcționare a arterelor și a mușchilor.
Magneziul – face parte din peste 300 de funcții diferite în interiorul corpului uman și reprezintă un factor decisiv pentru sistemul imunitar și pentru buna circulație sanguină. Previne bolile de cancer, arteroscleroza, accidentele vasculare cerebrale și bolile copilăriei.
Sodiul – este responsabil atât cu controlul absorbției și reținerii apei de către organismul uman, cât și cu echilibrul PH-ului. Reglează excelent viteza sângelui.
Absorbția zilnică de minerale din apă nu are un impact major asupra funcțiilor fiziologice ale organismului nostru, dar poate fi un mare plus la aportul zilnic regulat de alimente și suplimente.
Ce avantaje majore oferă Standard Water Gold :
Funcționalitate Inteligentă
Dispozitivul necesită un timp scurt de instalare și poate fi utilizat imediat după ce a fost instalat. Rezervorul de apă cu o capacitate de 10 l stochează apa curată chiar și în timpul existenței unor defecțiuni tehnice la rețeaua de alimentare, ceea ce permite accesul la un consum de apă potabilă sănătoasă în orice moment.
Rentabilitatea Economică
Prin folosirea sistemului de purificare a apei Standard Water Gold veți beneficia de o apă mai curată și mai gustoasă și veți cheltui cu 90% mai puțin pentru a vă asigura apa cea de fiecare zi.
Standard Water Gold înseamnă mai mult decât o apă curată, înseamnă confort, un aport de vitalitate, o alegere unică pentru sănătatea trupului şi a sufletului, fiind o achiziţie sigură şi fiabilă pentru întreaga viaţa.
Apa purificată (curată)
Cercetătorii au împărţit în 2 grupuri candidaţii supraponderali: primul grup a fost invitat să urmeze o dietă săracă în grăsimi şi calorii, pe când cealaltă grupă a trebuit să bea în fiecare dimineaţă, la prânz şi seara apă înainte de masă.
După 12 săptămâni cei care au consumat apă au slăbit 7 kg, pe când cei care au urmat un regim în medie au slăbit 5 kg.
Ştiaţi că cei care consumă apă cu clor sau sunt expuşi prin alte moduri la clor, într-un procent de 93% au mai mari şanse să se îmbolnăvească de cancer? Clorul ascunde riscuri foarte mari pentru sănătate, atât pentru adulţi cât şi pentru copii deopotrivă şi că ar trebui luat mai în serios acest lucru!
Conform unui studio Belgian publicat în anul 2003, material iritant, unele tricloromide se emană în momentul în care apa cu clor intră în contact cu mterialele organice (de exemplu urină, transpiraţie, etc). Tricloromidele pot fi responsabile pentru un proces grav biologic, precum ar fi distrugerea celulelor din jurul plămânilor. Acei copii în organismul cărora se regăseşte o cantitate mare de clor, pot să sufere şi un atac/criză de astm.
Un studiu a raportat faptul că, acei şobolani, care au intrat în contact cu clor, în rinichii şi burta lor s-a dezvoltat ulterior o tumoare. Clorul poate fi o substanţă foarte iritantă şi poate provoca de la senzaţia de mancarime până la arderea pielii. Dacă suntem expuşi substanţei de clor, aceasta poate să irite atât ochii, cât şi gâtul.
„Ca rezultat al acestui studiu, sunt aproape sigur că există o relaţie între cancer şi apa cu clor.” – Medical College of Wiscoinsin, Senior Research Team
- Dezinfectarea apei cu clor a început la sfârşitul anilor 1800 şi în anul 1904 a început să fie un standard pentru tratarea apei potabile şi în cele mai multe locuri este încă aplicată. Nu de asta folosim clor, pentru că este cel mai sigur si cel mai eficient dezinfectant, ci pentru că este cel mai ieftin.
Conform U.S Council Of Environmental Quality (Consiliului S.U.A a calităţii mediului)
„ Riscul de cancer în rândul persoanelor care beau apă cu clor, este mai mare cu 93%, faţă de persoanele care beau apă fără clor.”
Dr. Joseph Price la sfârşitul anilor ’60 a publicat o carte cu titlul Artera coronară/Colesterol/Clor, în care a ajuns la concluzia, că nu există nimic pentru a pune la îndoiala, faptul că arteroscleroza, cat şi urmările acesti, precum atacul de cord şi accidentul cerebral vascular, nu sunt urmări ale clorului.
Grupul de consumatori de apă clorurată, în continuare au arătat semne şi pe timpul iernii, a unei circulaţii proaste, precum tremur, pierderea penelor şi activitate redusă. Iar grupul care a consumat apă fără clor, a crescut mai repede şi mai mare şi s-au bucurat de sănătate exuberantă. Studiul din industria avicolă a acceptat acest lucru cu bucurie şi până în ziua de astăzi deja le oferă păsărilor spre consum, numai apă fără clor.
Dr. Robert Carlson de la facltatea Minnesota, unul dintre cercetătorii respectaţi a cărui activitate a sprijinit A Federal Environmental Protection Agency (Agenţia Federală de Protecţie a Mediului) a rezumat :
„clorul este o problemă similară cu problema poluării aerului” – iar după, a adăugat – „clorul din epoca modernă/ ziua de astăzi, este cel mai mare factor a nenorocirii si cel mai mare ucigaş!”
Cancerul mamar, care în ziua de azi în America de Nord, pune în pericol viaţa a fiecărei a opta femeie, recent un studiu a fost asociat cu acumularea de clorură în ţesutul mamar. Primul studiu din Connecticut in Hartford, în funcţie de cercetarea efectuată :
„ În ţesutul mamar, al femeilor care au avut cancer la sân, s-au găsit 50-60% mai mulţi compuşi secundari de clorurare, faţă de cele care nu au avut cancer la sân.”
Apa alcalină (leşie)
Ministerul Sănătăţii în Japonia în anul 1965 le-a permis spitalelor, pentru a folosi apă leşie în scopuri terapeutice, şi nu mult mai târziu a devenit accesibilă şi în gospodăriile oamenilor. Astăzi această tehnologie este prezentată în unul din trei gospodării din Japonia. Poate nu este cunoscută de mulţi, dar japonezii se pot aştepta la o rată de viaţă mai mare cu 10 ani, decât noi Europenii.
Apa antioxidantă ionizată în Japonia, au calificat-o ca un medicament farmaceutic. În Japonia şi Coreea de Sud, aproape în toate instituţiile de sănătate a devenit echimapentul esenţial.
- Boli de piele, mâncărimi
- Ulcer şi vindecarea rănilor
- Dezinfectarea rănilor deschise, îngrijirea pur şi simplu prin comprimare
- Infecţie bacteriană, tratarea pielii capului, mătreaţă
- Probleme digestive (curăţarea colonului)
- Efectul de prevenire a cancerului, anti îmbătrânire
- Fortificarea sistemului imunitar.
Împotriva acidităţii nu putem face nimic, deoarece în zilele noastre toate creează aciditate, iar soluţia este apa alcalină/apa leşie.
Una dintre problemele majore a epocii moderne/din zilele de astăzi este faptul că în organismul uman, se găseşte o cantitate mare de acid, printre care putem clasifica unele dintre efectele secundare din zilele noastre precum: obezitatea, oboseala continuă, depresia şi stresul (care sunt câteva exemple)
- Dureri articulare reumatice
- Durerile de inima/în piept după activităţile recreative sau din timpul serii
- Durerile de spate
- Durerile de gât
- Şchiopătare periodică (durerile de picioare în timpul mersului)
- Migrenele şi durerile persistene de cap
- Durerile de colon şi durerile provocate de constipaţie
- Încetarea sau reducerea reacţiilor alergice
- Reducerea stresului
- Hipertensiunea arterială
- Colesterol ridicat
- Greutatea corporală în exces.
Ce dureri am putea să prevenim dacă am consuma zilnic apă, în mod regulat?
- Dureri digestive
- Dureri articulare
- Durerile de inima/ în piept după activităţi recreative sau din timpul serii
- Durerile de spate
- Durerile de gât
- Şchiopătare periodică (durerile de picioare din timpul mersului)
- Migrenele şi durerile persistete de cap
- Durerile de colon şi durerile provocate de constipaţie
Alte probleme pentru care pot fi benefice sunt:
- Reducerea stresului
- Hipertensiune arterială
- Colesterol ridicat
- Greutatea corporală în exces
Apa alcalină curăţă colonul!
- Când consumăm apă leşie/alcalină, curăţăm şi golim toate depunerile create pe colon. Aceasta este cea mai gentilă şi eficientă metodă!
- Aşa cum este cunoscut şi în rândul medical, colonul contaminat poate fi sursa unor probleme de sănătate şi a unor extraordianre varietăţi de boli.
- Problemele de piele, stările de vomă, durerile articulare, dificultăţile de respiraţie, constipaţia, oboseala şi lipsa energiei sunt numai câteva dintre simptomele neplăcute, care s-ar putea rezolva prin curăţarea colonului.
* Toate imaginile sunt cu titlu de prezentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu