marți, 28 februarie 2017

Hipertensiune arterială si tratamente bolile cardiovasculare si cerebrovasculare




Dacă valoarea tensiunii arteriale este de 140/90 mmHg (măsurată în poziție șezândă în repaus și repetată după 2 minute) vorbim despre hipertensiune arterială. Această boală este considerată un “ucigaș viclean”, deoarece nu are simptome, nu apare durere, dar poate provoca o serie de boli cu complicații, cum ar fi: ateroscleroza, infarct miocardic, atacuri vasculare cerebrale, calcifierea arterelor de la nivelul fundului ocular, stenoza arterelor membrelor inferioare (care duc la necrozarea țesuturilor), etc. … Ca boli asociate, pot apărea insuficiențe ale valvelor cardiace, îngroșarea/dilatarea miocardului, insuficiență cardiac, insuficiență renală.

În zilele noastre metoda cea mai bună de a trata bolile cardiovasculare este terapia cu laser de joasă energie. 

luni, 27 februarie 2017

Infarctul Miocardic




Deseori, infarctul miocardic nu se întâmplă cu simptomatologie atât de dramatică, cum este arătat la televizoare sau în filme. La foarte mulți oameni, simptomele sunt mult mai puțin evidente, sau pot chiar să lipsească de tot.

Infarctul miocardic înseamnă distrugerea unei părți din miocard, datorită insuficienței circulatorii la nivelul mușchii inimii. Contrar cu infarctul cerebral (stroke), care poate fi ischemic sau hemoragic, infarctul miocardic este ischemic și atunci când apare un tromb, stenozează sau chiar obstrucționează de tot o arteră la inimă.

Mai demult infarctul miocardic era letal în mult mai multe cazuri, decât în zilele noastre. Deși, datorită recunoașterii mai bune a simptomelor, respectiv îmbunătățirii tratamentului, cei care trec printr-un infarct miocardic în marea lor majoritatea reușesc să supraviețuiescă fazei acute. După infarct trebuie să ținem cont de o degradare a calității vieții, pe o perioadă de timp, și de riscul apariției morții cu cauză cardiacă.

duminică, 26 februarie 2017

Stroke – Accident Vascular Cerebral (AVC)

Ce este stroke-ul?







Stroke-ul reprezintă deteriorarea temporară a funcției cerebrale, sau în cazuri mai grave, permanentă, care afectează un teritoriu bine delimitat al țesutului cerebral. Acest fenomen se produce atunci când, dintr-o anumită cauză, pe respectivul teritoriu cerebral, temporar scade sau chiar se întrerupe fluxul sanguin și, prin urmare, celulele nu mai primesc necesarul de oxigen și substanțe nutritive. Cea mai frecventă cauză este aceea că, în vasele cerebrale există un obstacol care poate fi un tromb, sau constricția spastică a vasului, ce cauzează stenoza arterei. Pentru funcționarea normală a țesutului cerebral este foarte important vascularizarea corespunzătoare a creierului, deoarece sângele transportă oxigenul, respectiv glucoza la nivel celular, cea din urmă fiind principala substanță nutritivă a cestor celule. Ca acest lucru să se întâmple, sângele trebuie să circule prin vasele cerebrale în cantitate corespunzătoare și fără obstacole.

Simptome: confuzie, comă, vibrarea globului ocular, tulburări de vorbire, greață, pierderea cunoștinței, diplopie, vertij, tulburări de echilibru, tulburări de deglutiție, pierderea parțială a vederii, cuvintele, propozițiile devin fără noimă, slăbiciunea unilaterală a membrelor, micșorarea câmpului vizual, limba scoasă stă într-o parte, pleoapele atârnă, hemipareza, mișcările membrelor devin greu de coordonat, fața se trage într-o parte.

Frecvența apariției stroke-ului

Poate apărea la orice vârstă, dar la cei cu vârsta de peste 45 de ani este mai frecventă, cauzele declanșatoare se modifică în funcție de grupa de vârstă.


Tratamentul stroke-ului

Boli Cardiovasculare




În zilele noastre este ucigașul numărul unu în lume. Din păcate, fiecare dintre noi ne-am întâlnit cu următoarele boli, dacă nu personal, atunci prin cineva cunoscut din anturajul nostru: hipertensiune arterială, infarct miocardic, hemoragie cerebrală, stenoza arterelor, nivel crescut de colesterină, etc.

Nu știm precis câți oameni din întreaga lume suferă de aceste boli (vorbim de 100 de milioane), dar s-a stabilit că fiecare al 10-lea om din lume moare din cauza unui stroke(accident vascular cerebral).

În România, bolile cardio-vasculare sunt cauzele deceselor în proporție de 60%. Acest lucru arată că, în România, 12 milioane de oameni suferă de una din aceaste boali. Datele au fost publicate în 2013 de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, iar conform acestor date, România este depășit doar de Ucraina și Bulgaria. Pe când în România bolile cardio-vasculare sunt răspunzătoare pentru 60% dintre decese, în Danemarca sau Franța acest raport este de doar 30%. În ciuda faptului că în România decesele cauzate de boli cardiovasculare sunt foarte frecvente, țara noastră alocă cei mai puțini bani pentru tratarea acestor bolnavi. Statul cheltuie în jur de 48 de euro (cca. 215 lei) pe an pe un astfel de pacient.

Într-un articol publicat în anul 2014, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi a descoperit un lucru interesant în legătură cu bolile cardiovasculare. Articolul îl puteți citi mai jos:


sâmbătă, 25 februarie 2017

Tratamentul diabetului zaharat




1.      Dieta și mișcarea: este baza tratamentului diabetului zaharat de tip II. Scopul este acela de a normaliza greutatea corporală cu ajutorul unei diete, în care raportul de carbohidrați, lipide și proteine este corespunzător. În diabetul zaharat tip I este important coordonarea tratamentului cu insulină și dietă.

2.      Antidiabeticele orale: Tabletele joacă rol doar în tratamentul diabetului zaharat de tip II. Unele dintre ele cresc sensibilitatea la insulină, altele cresc producția de insulină, iar un alt grup încetinește absorbția carbohidraților.

3.      Insulina: Instituirea unui tratament cu insulină necesită responsabilitate și este un lucru pentru care este nevoie de un medic specialist. Insulina este introdusă în organism cu ajutorul unor injecții administrate subcutanată, se poat face și de mai multe ori pe zi. În unele cazuri există posibilitatea de a introduce insulina treptat în organism, cu ajutorul unei pompe de insulină. Metode alternative de a introduce insulina în organism (cum ar fi prin inhalare) sunt deocamdată în fază de cercetare.
Diabetul zaharat încă nu este o boală ce poate fi vindecată. Tratamentul este pe viață și constă în menținerea la un nivel normal al glicemiei, prevenind astfel apariția complicațiilor care ar influența calitatea vieții pacientului.


Ce fel de substanțe pot să ajute împotriva diabetului zaharat?


vineri, 24 februarie 2017

Diabetul Zaharat




În întreaga lume sunt aproximativ 336 de milioane de oameni care sunt luați în evidență cu diabet zaharat. Probabil că sunt mult mai mulți cei care suferă de această boală, dar în prezent nu știm încă cifra reală a celor care au o astfel de afecțiune.

Să vedem, care este situația în România? Următorul articol il veți găsi și pe internet.

Aproape două milioane de români suferă de diabet zaharat. România, locul doi în Europa (studiu)

Rezultatele primului Studiu Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi arată că aproape două milioane de români suferă de diabet zaharat, adică 11,6% din numărul cetățenilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, ceea ce situează țara noastră pe locul doi în Europa, după Turcia.
Cifrele îi îngrijorează pe specialiștii români care au fost luați prin surprindere de numărul mare de români bolnavi de diabet sau care sunt pe cale să se îmbolnăvească de această maladie.

joi, 23 februarie 2017

Medicamente Versus Medicină Alternativă




În civilizația vestică cea mai cunoscută terapie este tratamentul medicamentos. Tratamentul cu medicamente a început să se răspândească din ce în ce mai mult începând cu anii 1900, iar în zilele noastre terapie cu medicamente aproape că a eliminat de pe piață orice alt mod de terapie.

Să vedem un pic cursul istoric în ceea ce privește evoluția industriei de medicamente:

În Europa, începuturile ne plasează în anul 1926 când, în Germania, o firmă din industria chimică  – Interessengemeinschaft Farben – a devenit cea mai mare putere politică și economică. Încă dinaintea celui de al II-lea război mondial, mai multe firme producătoare de medicamente au ajuns în subordinea acestei firme, de exemplu Bayer și Hoffman-Le Roche. IG Farben a sponsorizat cu bani și regimul nazist condus de Hitler, respectiv mai multe lagăre cum ar fi Auschwitz sau Buchenwald. În timpul proceselor de la Nurnberg s-a clarificat că directorii IG Farben au guvernat de fapt statul nazist.

miercuri, 22 februarie 2017

Pacient - Partener





Am fost cândva la un curs al unui medic, unul dintre cei mai cunoscuți din Europa,  care are mulți adepți si care de obicei ține cursuri foarte interesante. Mie mi-a plăcut foarte mult o parte din cursul domniei sale pe care doresc să o împărtășesc cu dumneavoastră:

Vă arăt un lucru foarte simplu despre medicina viitorului. Sunt ca Jules Verne, vă arăt dinainte ce va fi: omul va ajunge să călătorească pe Lună, se vor întâmpla tot feluri de lucruri…
În medicina viitorului va avea loc o mare schimbare. Va dispărea ceva. Va dispărea pacientul. Serios!
Ce este pacientul?
Are originea dintr-un cuvânt din limba latină.
Cuvântul pacient vine din „patientia” – am scris în latină- șicare înseamnă răbdare. Dacă aș vrea să traduc cuvântul pacient, aș spune: „cel care are răbdare”.

Cea mai mare comoară a omului este sănătatea lui. Omul joacă rolul de pacient în privința sănătății sale. Așteaptă cu răbdare până lucrurile se înrăutățesc atât de mult că abia se mai „târăște”. Atunci el merge la cabinetul medical, ia un număr de ordine și stă jos cu răbdare, sau așteaptă răbdător până când îi fac tot felul de investigații…
“Suspinați, trageți picioarele, lăsați moale abdomenul!”
Preia cu răbdare toate biletele de trimitere, așteaptă cu răbdare, apoi respiră stand în patru labe, până când îi introduce pe la spate furtunul acela lung de câțiva metrii.

marți, 21 februarie 2017

Viport

Dispozitiv de masurare a Stresului Cardiac “Viport”


Dispozitivul VIPORT este un dispozitiv de măsurare a stresului cardiac pe bază de EKG, dezvoltat de firma germană Energy-Lab Technologies GmbH (Hamburg).



Din datele impulsurilor cardiace (EKG) în câteva minute elaborează un așa-numit Electro Cardio Portret (ECP). Evaluarea se bazează pe parametrii variabilității frecvenței cardiace(HRV) .
Afișează numeric valoarea stresului pe o scară de 0-100, media măsurată într-un minut a frecvenței cardiace, durata complexului QRS în milisecunde, valoarea schimbării variabilității frecvenței cardiace şi indică eventuala tulburare a ritmului cardiac. Astfel dispozitivul VIPORT poate arăta în imagini şi cifre efectul stresului asupra inimii. Electro Cardio Portretul (ECP) vizualizează starea actuală a inimii cu ajutorul a 3 culori.

luni, 20 februarie 2017

Terapia cu Laser





Terapia cu laser de joasă energie vă poate ajuta să preveniți un accident vascular cerebral (AVC)



Accidentul vascular cerebral (AVC) este o afecțiune cu o rată ridicată de mortalitate iar, în caz de supraviețuire, cu afectare gravă a calității vieții, prin numeroasele invalidități pe care le poate produce.


Beneficii care pot fi obținute prin terapia cu dispozitive de tip laser.

luni, 13 februarie 2017

Pulsoximetru

Lipsa de oxigen


În zilele noastre se adeverește din ce în ce mai mult că, în spatele bolilor grave, stă de fapt lipsă cronică de oxigen.

 Simptomele lipsei de oxigen:


  1. Somnul nu este destul de odihnitor
  2. Capacitate scăzută de a face față stresului, nervozitate constantă și fatigabilitate
  3. Cefalee, meteosensibilitate
  Simptomele lipsei de oxigen la nivelul sistemului nostru imunitar.

Iridioscop

Examinarea irisului/iridoscopie




Teoria conform căreia examinând atent irisul, putem afla date despre întregul organismul uman, este deja foarte veche. Metoda de examinare, a evoluat empiric, iat astăzi preocupă tot mai mulți specialiști care se ocupă de acest fel de diagnosticare. Diagnosticarea cu ajutorul irisului a devenit foarte popular în ultima vreme, deși unii oftalmologi au încă rețineri.
Încă nu știm precis cum apar modificările pe iris, dar se știe că există o legătură între organul respectiv și zona reflexogenă a acestuia. Deocamdată cercetările nu au găsit încă structura anatomică sau sistemul de transport al semnelor, care să fie responsabile pentru acest fenomen. În vederea înțelegerii acestui fenomen ne este de ajutor matematica, fizica cuantică și biocibernetica, existând deja în întreaga lume cercetări în curs de desfășurare. În baza examinărilor efectuate până, putem spune cu certitudine că iridiodiagnostica se folosește cu succes la screening-uri.
Ce se poate vedea pe iris și ce concluzii putem să tragem?

vineri, 10 februarie 2017

Quantum Rezonance Megnetica

Aparatul Quantum Rezonanță Magnetică pentru evaluarea stării generale de sănatate



Cum funcționează acest aparat?
Baza teoretică o constituie medicina quantică. Dispozitivul de biorezonanță este un aparat electronic cu ajutorul căruia, prin unu sau mai mulți electrozi, putem detecta câmpul magnetic din jurul celulelor organismului uman. Cu ajutorul unui calculator se analizează valorile acestui câmp magnetic și, pe baza rezultatelor obținute, putem trage anumite concluzii în ceea ce privește  starea de sănătate a unui om.
Cu ajutorul aparatului putem evalua starea de sănătate a persoanei din acel moment. Dispozitivul integrează medicina, boinformatica, electronica și alte ramuri științifice, iar evaluarea este noninvazivă,  rapidă și se efectuează în numai câteva minute.

joi, 9 februarie 2017

Purificatoare Aer

Trageți adânc în piept… aer curat!


 Aerul reprezintă un element esențial și indispensabil vieții. Cu cât aerul pe care îl respirăm este mai curat, cu atât calitatea și durata vieții noastre cresc. Cu alte cuvinte, sănătatea întregului nostru organism este influențată semnificativ de aerul care ne ajunge în plămâni.
 Însă, din cauza industrializării masive din ultimele decenii, precum și din cauza traficului rutier, în principal, aerul pe care îl inhalăm zi de zi într-un oraș este din ce în ce mai poluat. Problematic este că nu scăpăm de poluare nici măcar în interiorul propriilor cămine, ba, dimpotrivă, mediul din casă este de cele mai multe ori chiar mai toxic decât cel de afară, din cauza densității de factori poluanți (praf, solvenți folosiți în fabricarea mobilei și parchetului, spori de mucegai, acarieni, gaze de la gătit, polenuri, fum de țigară etc.) și mai slabei ventilații.
 De altfel, faptul că respirăm un aer considerabil mai poluat în toate mediile de viață se reflectă în afecțiunile sistemului respirator, prezente la un număr tot mai mare de persoane din toate categoriile sociale și de vârstă.
Ce trebuie să știi despre aerul din casă?


miercuri, 8 februarie 2017

Purificatoare Apa

Cum îți schimbă viața în bine puritatea apei de zi cu zi


Poluarea apei este un fenomen care ne îngrijorează tot mai mult – mai ales dacă locuim într-un oraș – din cauza consecințelor asupra sănătății. De aceea, este important să intervenim acolo unde putem schimba noi ceva prin efortul personal. În acest sens, un pas esențial este acela de a ne asigura că noi putem să ne asigurăm o apă de consum mai curată.


Iăută și contribuie la detoxifiere, fie că este folosită pentru spălarea feței –înseamnă o piele mai curată și mai strălucitoare.

Consumul de apă cu adevărat curată înseamnă, în primul rând, un imens câștig pentru organele care asigură detoxifierea și pentru sistemul imunitar. De ce? Ei bine, pentru că reducerea cantității de reziduuri și de toxine din organism – rugină, nitrați, nitriți, calcar, metale grele, bacterii, virusuri – înseamnă un efort mai mic din partea organelor excretoare (rinichi, ficat) și o mai bună funcționare a sistemului de apărare a organismului. Ca urmare, vă veți simți mult mai vioi fizic și mental și veți fi mai rezistenți în fața bolilor.

marți, 7 februarie 2017

Saltea cu Infra


Ce sunt Razele Infraroșii(IR)?

Razele infraroșii sunt o formă de energie emisă în mod natural de către soare și fac parte din spectrul luminos. Acestea sunt invizibile pentru ochiul uman, în schimb pielea noastră le percepe ca pe o căldură. Din acest motiv, deseori, în loc de radiații infraroșii, se folosește expresia „radiații termice”.
Razele infraroșii apar în urma mișcării moleculelor și atomilor în jurul axelor proprii, iar aceste mişcări pot dispărea complet doar la o temperatură de zero grade absolut (-273 grade Celsius).
Deoarece sursa primară de radiație infraroșie este căldura sau radiația termică, orice obiect are o temperatură şi radiază în infraroșu, iar noi simțim acest lucru ca pe o căldură. Cu cât obiectul are o temperatură mai mare, cu atât acesta emite mai multă radiație infraroșie.
Așa cum există un sindrom cauzat de lipsa de energie magnetică, un sindrom legat de lipsa de apă suficientă, există și un sindrom al insuficienței luminoase, care duce la absorbția parțială a nutrienților, oboseală, depresie, scăderea imunității, pierderea părului, distrugerea pielii și alte afecțiuni.

Utilizarea razelor infraroşii în medicină.


luni, 6 februarie 2017

Saltea cu Pulsaţie Magnetică

Reechilibrați-vă funcționarea organismului dvs. aducând aproape beneficiile energiei Pământului!




Am fost creați să simțim pământul sub tălpile noastre, să fim în contact cu natura și să fim în simbioză cu energia benefică a pământului. De aceea, lipsa contactului cu pământul (pentru că ne petrecem cea mai mare parte a timpului în clădiri cu fundații de beton) face ca organismul nostru să ajungă, mai devreme sau mai târziu, să aibă de suferit: nu ne mai putem relaxa pe deplin, dormim prost și suntem obosiți cronic.
Într-o primă etapă, consecințele oboselii cronice se văd în tonusul nostru general: devenim apatici, devitalizați și chiar deprimați, favorizând instalarea consecințelor stresului, iar pe termen lung, în organismul nostru se pot produce dereglări severe care vor favoriza apariția îmbolnăvirii. În anul 2000 i.Ch., vechii hinduși descriu în Vede (culegeri de texte sacre sanscrite) proceduri de vindecare prin magnetism, iar Aristotel și Pliniu (doi istorici antici) menționau în scrierilor lor despre faptul că, egiptenii și grecii foloseau metode și terapii care implicau magnetismul.

Aparat cu Lumina Polarizată

Aparatul cu lumină polarizată este calificată ca dispozitiv medical atât în România cât şi în Uniunea Europeană. 

Cum ne ajută terapia cu lumină polarizată?
Terapia cu lumină polarizată poate fi aplicată pe orice suprafața a corpului. Ea poate fi utilizată atât pentru tratarea adulților, cât și a copiilor, fiind utilizată ca mijloc complementar de tratament sau ca modalitate de întreținere a stării de sănătate.
Terapia cu lumină polarizată se face cu o lumină similară celei solare, dar fără radiații UV (care devin periculoase de la o anumită valoare). În realitate vorbim despre o lumină polarizată liniar, cu o intensitate constantă, fără oscilații şi de energie joasă. Utilizăm o lumina policromatică*, cu lungimea de undă între 480-750 nm (cu un grad de polarizare aproximativ 99%), care conține unde de lumină vizibilă şi o parte a spectrului infraroşu apropiat.