marți, 19 septembrie 2017

21 Septembrie – Ziua Mondiala a Alzheimerului




Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență (din latină: demens). Boala și modificările organice din creier care o însoțesc au fost descrise pentru prima dată de Alois Alzheimer, psihiatru și neuropatolog german. Denumirea de „boală Alzheimer” a fost utilizată pentru prima dată de psihiatrul german Emil Kraepelin în manualul său de psihiatrie ("Lehrbuch der Psychiatrie", 1911). Această boală reprezintă forma cea mai comună de declin mintal la persoanele în vârstă și a devenit tot mai frecventă o dată cu creșterea longevității.
Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență la persoanele în vârstă și reprezintă jumătate din totalitatea cazurilor de demență. Pentru țările europene se estimează că la persoanele în vârstă de 65 de ani frecvența bolii Alzheimer este de ca. 2-3 %, la vârsta de 70 de ani 3%, la 75 de ani 6%, iar peste 85 de ani 25-40%. Într-un studiu recent denumit "PAQUID" efectuat în Franța, s-a constatat că 17,8% din persoanele trecute de 75 de ani sunt atinse de boala Alzheimer sau de o formă înrudită de demență. In România sunt aproximativ 250.000 de bolnavi de Alzheimer.
În cazul unui debut precoce, înainte de vârsta de 65 de ani - ca în cazul princeps al lui Alzheimer - se folosește termenul de "demență presenilă", cazurile apărute tardiv, la persoane în vârstă de peste 70 de ani, corespund noțiunii mai vechi de "demență senilă".

joi, 20 iulie 2017

IN CAZUL IN CARE ACHIZITIONATI UN PURIFICATOR DE APA, LUATI IN CONSIDERARE URMATOARELE 5 SFATURI!



Achiziționarea unui purificator de apa nu este o sarcina usoara. Ca să nu vă pierdeti în labirintul opțiunilor, iată câteva sfaturi bune, pe care trebuie să le luati în considerare cănd decideți că achiziționati un purificator de apă.

1.Ce trebuie să filtreze din apă purificatorul de apă

E important să vă gândiți la ce vă deranjează din apă, deoarece sunt disponibile multe tipuri de echipamente pentru purificarea apei. Trebuie să știți faptul că apa potabilă din România e mult mai bun decât apa de băut in alte țări din Europa. Motivul este că datorită poziției noastre geografice, avem din belșug apă de adâncime de bună calitate. Dezavantajul apei de băut din România constă în faptul că aceasta este în continuare dezinfectată cu clor. Efectele adverse a clorului asupra sănătății au fost dovetite de mai multe grupuri de cercetători independenți. O altă problemă este că în apele din România concentrația de arsenic, amoniu și bor este peste limita naturală. O altă problemă ar fi prezența metalelor grele din rețeaua de apă și a nitrațiilor care ajung în apa potabilă din cauza fertilizărilor intensive.


duminică, 2 aprilie 2017

Saltea pentru Terapie Magneto - Pulsatilă




Puterea de vindecare a câmpului magnetic nu este un lucru nou, existând multe locuri pe Pământ cărora le sunt atribuite efecte terapeutice datorită câmpului magnetic din acea zona. Pământul are un câmp magnetic dar din cauza betoanelor, a izolațiilor, a aparatelor electronice, electrosmogul, omul nu mai poate beneficia de acest câmp magnetic benefic. De aceea este nevoie de un dispozitiv care poate genera un câmp magnetic benefic ce poate fi controlat.

Ca multe alte invenții științifice și tehnice utile și terapia magneto-pulsatilă este o invenție a celor de la NASA. Atunci când astronauții au ieșit din sfera câmpului magnetic natural al Pământului, au avut nevoie să simuleze un camp magnetic asemănător Pământului pentru că s-au observat diferite simptome „ciudate” care au apărut în starea  de sănătate a astronauților.

La început, nu au știut precis ce anume provoacă aceste stări de rău ale astronauților dar, repede, și-au dat seama că în cabina astronauților deși au încercat să redea toate condițiile de viață au uitat un lucru foarte important și anume influența câmpului magnetic al Pământului. Descoperire a dus la apariția unei invenții, un aparat care să fie capabil să genereze un câmp magnetic pulsatil asemănător celui de pe Pământ. Acest apart a devenit o terapie care a ajuns repede și în rândul oamenilor. Acest lucru era necesar pentru că omul s-a „îndepărtat” atât de mult de câmpul magnetic benefic al Pământului și nu mai simte efectele acestuia.

Terapia cu ajutorul unui câmp electromagnetic a devenit cunoscută în a doua jumătate a secolului trecut. În zilele noastre această terapie este cunoscută în multe țări, ea fiind recunoscută și folosită inclusiv de către medici, în diferite tratamente și terapii.

Paralel cu aceasta au apărut și dispozitivele care pot fi folosite și acasă. Efectele fiziologice benefice ale magnetoterapiei pulsatile au fost explicate și demonstrate în mai multe publicații științifice și utilizate în multe clinice din lume. Cu ajutorul dispozitivului pentru terapia magneto-pulsatilă putem obține rezultate și în cazul bolilor care erau greu de vindecat în trecut prin metode alopate sau complementare.

Câmpul magnetic pulsatil are un efect biostimulator. Îmbunătățește circulația limfatică, accelerează metabolismul celulelor și al țesuturilor, accelerând astfel procesele de refacere și de regenerare ale acestora. În foarte multe cazuri, câmpul magnetic pulsatil este utilizat și în medicină.



vineri, 31 martie 2017

Dispozitivul de Terapie cu Lumină Polarizată





Lumina soarelui este esențială în viața omului, iar în ciuda reacțiilor sale adverse, lumina soarelui are totuși o serie de efecte benefice. Egiptenii, grecii și romanii, încă din era antică au folosit lumina soarelui în scopuri terapeutice.

Profesorul FINSEN din Danemarca a reușit să construiască un dispozitiv cu care se putea produce o lumină naturală asemanătoare celei solare, dar fără efecte secundare. Astfel, el a obținut rezultate foarte bune în terapiile in care a folosit acest aparat. Această invenție, în 1903, a primit premiul Nobel.







Un grup de cercetători maghiari, la sfârșitul anilor 1970, sub conducerea dr. Fenyő Márta, au realizat lumina polarizată cu bandă largă.

Lumina polarizată are o lungime de undă și o vibrație specifică ce poate să inițieze procesele de autovindecare ale organismului. Aceasta își exercită efectul la nivel celular (un efect biostimulativ), adică lumină pătrunde la nivel celular și acolo își face efectul. Astfel, aceasta nu tratează doar simptomatologia ci și cauza etiologică a bolii.

Experiențele arată această lumina că are efecte benefice în tratarea următoarelor afecțiuni:

joi, 23 martie 2017

Parerea Prof. Dr. Ion Nedelcu despre Terapia de Ozon






Generator de Ozon


Ce este ozonul și terapia cu ozon?

Ozonul este o molecula instabila, dar foarte utila. Nu este altceva, decat o molecula formata din trei atomi de oxigen: in loc de obisnuita molecula de oxigen biatomic (O2),  ozonul contine 3 atomi de oxigen. Stratul de ozon protejează viața pe pamant de razele nocive ale soarelui. Fara stratul de ozon viata pe pamant ar fi imposibila.
Ozonul, în viața de zi cu zi, sub presiunea atmosferica normala, in aproximativ 20 de minute se descompune pe o molecula de oxigen biatomic, si un atom de oxigen foarte reactiv. Care este semnificația? Oxigenul biatomic este oxigenul pe care il respiram, fara acesta viata pe pamant ar fi imposibila.  Celalalt,  adica oxigenul cu un atom, foarte ușor reacționează la orice substanță, care nu are ce cauta în corpul uman, inclusiv agenți patogeni (virusuri, bacterii) si combinatiile sintetice, cum ar fi resturile medicamentelor. Aceasta este baza, in cea ce priveste utilizarea terapeutică și cosmetică a ozonului.
Ozonul este un gaz albastrui, cu un miros caracteristic, ceea ce știm de la copiator (si acolo se formeaza acest gaz). De aici devine si denumirea, cuvantul ozein in greaca  inseamna „a mirosi”.

Ozon în medicină

Ozonul poate fi folosit în mai multe moduri în corpul uman. Spre exemplu, o metoda des folosita este ozonizarea sangelui scos din organism si returnat prin fluxul sanguin (autohematherapy). Această metodă este folosită de mulți sportivi. O altă posibilitate este, atunci cand injectam ozon direct in fluxul sanguin, sau injectam intramuscular, sau sub piele. Este important de reținut, ca ozonul intrat in sistemul vascular, spre deosebire de aer, nu se infunda vasele de sânge, astfel ca nu exista riscul de atac de cord. Deci este o technica sigura. Ozonul benefic se poate introduce in colon sub forma gazoasa, prin rect, sau pur si simplu se poate bea sub forma de apa ozonizata.  Un tratament cunoscut, este tratarea pacientul în cort de ozon (de la gât în jos, deoarece inhalarea unor cantitati mari de ozon irită plămânii), sau  insuflare prin ureche (prin timpan).

La ce putem folosi ozonul?

miercuri, 22 martie 2017

Bine de Stiut




Cât este necesarul zilnic de apă?

Auzim de pretutindeni că trebuie să consumăm 2 litri de apă pe zi. De fapt acei 2 litri de apă sunt de fapt cantitatea minimă. Un minim de 2 litri de apă trebuie să consume un adolescent de 14 ani și de 40 de kg. Dar nu și un adult de 45 de ani la 90 kg? Așa-i?

Cantitatea exactă depinde de greutatea corporală. Trebuie să consumăm 4 dl de apă pe 10 kg/corp. Deci un om de 40 de kg trebuie să consume zilnic 1,6 l de apă (40 x 0,4), dar un om de 90 kg trebuie să bea aproximativ 3,6 l (90 x 0,4). Pentru acesta 2l de apă deja nu sunt suficienți.

Acum măsurați-vă greutatea corporală și socotiți câți litri de apă ar trebui să consumați zilnic.


duminică, 19 martie 2017

Standard Water Gold




Este dispozitivul cel mai adecvat pentru purificarea apei. Este un sistem pe care un specialist îl va monta în bucătăria Dumneavoastră și astfel veți avea posibilitatea de a bea, dar și de a găti cu apă curată(purificată) și de a consuma aceasta apă proaspătă tot timpul.

În dispozitiv se află un filtru special, care în prima fază elimină toate impuritățile din apă. Sistemul de filtru este asemănător cu cel folosit de astronauți în timpul misiunilor spațiale, când trebuie să obțină apă curată din orice sursă, inclusiv propria urina, sau precum marinarii care se află pe submarine și trebuie să obțină apă curată din apa sărată a mării sau a oceanului.

Dacă bem apă curată, putem scăpa de multe boli și putem preveni multe altele. De exemplu, apa: ajută la scăderea hipertensiunii arteriale, utilă în diabetul zaharat, filtrează clorul din apă( deci nu vom mai avea de a face cu reacțiile adverse ucigătoare ale acestuia), ajută la detoxifierea intestinului gros, redă tonusul pielii, și totodată apa va fi mai puțin dură.

Apa curată este bună nu doar la tratamentul sau prevenirea bolilor, dar este utilă și în cure de slăbire:

sâmbătă, 18 martie 2017

Care este situația cu apa îmbuteliată?




În zilele noastre, apa îmbuteliată este destul de răspândită, dacă acum 20-30 de ani nu prea exista apă îmbuteliată pe piață, acum sunt multe gospodării unde nu se mai bea deloc apă de la robinet, doar apă îmbuteliată.

Care este cauza? Una dintre cauze este că în spatele acestor ape îmbuteliate se află o reclamă cu un impact foarte puternic. La televizor vedem foarte multe reclame cu apă îmbuteliată, chiar o parte a medicilor recomandă consumul apei îmbuteliate. Din păcate, nu acesta este adevărul. Apa îmbuteliată  nu ar fi mai sănătoasă. Recunosc că, pe piață, există ape îmbuteliate de calitate superioară, cu efecte benefice asupra organismului dar, majoritatea, nu sunt așa... Majoritatea apelor îmbuteliate nu sunt mai bune decât apa de la robinet, doar eventual sunt mai bune la gust. Nu vreau să vorbesc de rău despre apele îmbuteliate, dar acesta este realitatea.
Mulți dintre noi cred că apele îmbuteliate provin din izvoare naturale și că sunt sănătoase, dar lucrul acesta nu este adevărat, peste 95% din apele îmbuteliate, care există pe piață, nu au nici o legătură cu apa de la un izvor, nici dacă numele acestuia este cunoscut, sau al unui munte sau a unei așezari... Doar pentru că ei iau apa de la robinet, o îmbogățesc cu ceva substanțe minerale, o fac mai carbogazoasă, o pun într-un flacon care arată bine și apoi îi fac reclamă la cele mai populare canale de televiziune, nu înseamnă că apa aceea este mai sănătoasă, iar noi ar trebui să ne cheltuim banii pe ea.
În zilele noastre, din păcate, exact acest lucru se întâmplă, mulți consumatorii sunt înșelați de companiile care fabrică și distribuie apă îmbuteliată. Bineînțeles, consumatorul este o victimă pentru că el știe că apa de la robinet nu este curată, băuturile răcoritoare sunt nesănătoase, de aceea cred că apa îmbuteliată ar fi unica soluție. Doresc să vă reamintesc că există și ape îmbuteliate de o înaltă calitate, dar acestea sunt foarte putine și costă destul de mult.

joi, 16 martie 2017

Apa




Știm cu toții că fără apă nu există viață, dar suntem mai puțini cei care știm că, din păcate, în zilele noastre ne putem întâlni cu apa la baza producerii multor boli. Tatăl microbiologiei, Lauis Pastour, a spus că 90% din bolile noastre le bem”.

Așa cum planeta noastră este acoperită în mare parte cu apă și organismul nostru conține peste 70% tot apă. Dar să vedem unde se găsește apa în organismul nostru:

-          Creier 75%
-          Sânge 83%
-          Mușchi 75%
-          Oase 22%

Funcțiile principale ale apei sunt: de regleare a temperaturii corporală, ajută la detoxifiere, îmbracă articulațiile, ajută în transportul oxigenului și a nutrienților către celule, umidifică oxigenul, ajută la transformarea substanțelor nutritive în energie, îmbracă și protejează organele vitale, deasemenea ajută la absorbția substanțelor nutritive.
Vedem în câte procese ce rol are apa și totuși nu o prețuim așa cum ar trebui. În zilele noastre poluarea apei a devenit o problemă mondială. Poluarea oceanelor și a mărilor este foarte mare, dar și apa care curge pe robinet este extrem de poluată.
Până acum au fost evidențiate peste 800 de substanțe poluante în apa de robinet. Care sunt aceste substanțe:


vineri, 10 martie 2017

Interesant




Interesant

În zilele noastre tot auzim de poluarea aerului, de la fumul produs de fabrici, gazele de la mașini, etc., toate acestea poluează aerul. Aici însă este o mare greșeală, deoarece, din punctul de vedere al sănătății noastre, poluarea aerului din exterior nu este cel mai rău lucru, ci faptul că aerul din locuințe este cu mult mai poluat, iar acest lucru a fost demonstrat de mult. Aerul din interior, în cel mai bun caz, este de 10 ori mai poluat decât cel din exterior, dar mai bine spus, el poate fi și de 50 de ori.
Acesta se datorează faptului că afară există o mișcare a aerului în schimb la interior nu avem aceași circulație a aerului. Care sunt poluanții aerului de  interior: evaporarea vopselelor de perete (o mare greșeală pe care o fac oameniieste aceea că înainte să se nască bebelușul ei zugrăvesc camera copilului), evaporarea lacurilor de pe mobilă, evaporarea substanțelor folosite la curățarea mobilei și a geamurilor, respectiv praful din casă și acarianii, aceștia fiind principalii poluanți ai aerului de interior.
O familie cu 4 membrii produce anual 40-50 kg de praf. Acesta nu este praful pe care-l aspirăm când facem curățenie, ci acel praf fin, pe care nici nu vedem (îl observăm doar atunci când soarele pătrunde în casă). Acesta este adevăratul pericol deoarece 80% din viața noastră o petrecem la interior (înăuntru lucrăm, dormim, mâncăm, facem duș, etc...). Astfel astmul și alergia au devenit nu doar boli respiratorii ci boli sociale. Nu ambrozia și nu polenul este de fapt cauza, ci faptul că trăind înăuntru am slăbit imunitate sistemul nostru respirator, care astfel a devenit alergic la lucrurile ce se găsesc în exterior.


joi, 9 martie 2017

TBC




România ocupăprimul loc în Europa

Datelor Organizației Mondiale a Sănătății arată că 9 milioane de oameni se îmbolnăvesc anual de tuberculoză, iar 1,3 milioane de oameni mor din cauza acestei boli. Avem peste 3 milioane de bolnavi, sau care sunt în contact cu persoanele infectate ( de ex. membrii de familie, colegi de servici, colegi de clasă) și care nu beneficiază de tratament corespunzător – conform publicației Direcției de sănătate Publică din Județul Harghita, care a apărut pe 24 martie, cu ocazia Zilei mondiale a luptei împotriva tuberculozei. Conform acesteia, 95% din cazurile de TBC se află în țări cu venituri medii sau mici. În aceste țări, tuberculoza este pe locul trei în ceea ce privește cauzele deceselor survenite la femei cu vârsta cuprinsă între 15-44 ani. În 2012, aproximativ 530.000 de copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză în întreaga lume și la 74.000 din aceștia a fost și cauza decesului.
Pe baza datelor furnizzate de sucursala europeană al OMS, România este ocupă locul cinci în Europa în privința numărului cazurilor noi apărute, adică de 2,5 ori mai mult decât media europeană. Totodată, luând în calcul totalitatea îmbolnăvirilor de tuberculoză,  în România sunt cele mai multe cazuri din Uniunea Europeană. În 2013, în țară, erau luați în evidență peste 34.000 de bolnavi, din care 1500 erau rezistenți la medicamentele administrate. Anual, în România mor în medie 1200 de oameni din cauza tuberculozei.

Ce este tuberculoza?

miercuri, 8 martie 2017

Alergia Respiratorie




Ce este alergia respiratorie?

Alergia este reacția intensivă, accentuată a sistemului imunitar la diferiți alergeni. Alergenii sunt substanțe (de ex. plen, praful de casă, păr de animale) a căror componentă proteică provoacă hipersensibilitate (cu mici excepții). Hipersensibilitatea este o stare patologică prin care la unii oamenii, anumiți stimuli externi, provoacă îmbolnăvire, iar la alții acești stimuli nu sunt dăunători.

Alergia respiratorie poate să afecteze complet bronhiile și atunci vorbim de astm alergic, sau poate provoaca doar inflamația mucoasei nazale și se manifestă sub formă de rinită alergică (guturai).

Simptome: dispnee, secreție abundentă a mucoasei nazale, tuse seacă, lăcrimare, înfundarea nasului, expir dificil, mâncărime la ochi, tensiune toracică, stridor, mâncărime la nas, strănut.

Frecvența alergiei respiratorii

Dintre toate răcelile, aproximativ 2 sau 3 au la bază cauze alergice. În apariția rinitei alergice un rol îl joacă atât factori genetici, cât și factori de mediu. Dacă un părinte este alergic, copilul are 30% șanse să apară și la el alergia. Dacă ambii părinți sunt alergici, această valoare este de 50%. Din factorii de mediu, cei mai importanți ar fi: poluarea aerului în orașe și în zone industriale, părinți fumători, prezența animalelor de casă și condițiile nesănătoase din locuință. Frecvența acestei boli diferă și pe zone geografice: în Europa 5-15%, America 20%, Australia 15-25%.  În 30% din cazurile de rinită alergică apare și astmul.


duminică, 5 martie 2017

Astm




Ce este astmul?

În astm, căile respiratorii sunt obstrucționate din cauza inflamației mucoasei bronhiilor, iar aceasta duce în timp la edem și la constricția spastică a musculaturii netede a bronhiilor. Dispneea și sufocarea este cauzată de îngreunarea expirării aerului. Expirul este prelungit și din această cauză bolnavul nu poate inspira aer oxigenat.

Simptome: sufocare, dispnee, tuse care apare în crize, strângere în piept, dispnee ce apare în crize, stridor, expir prelungit, prurit la nivelul gâtului, tuse spastică, expir îngreunat, prurit la nivelul toracelui.


Frecvența astmului

În România 2-3% din totalul populației suferă de astm, adică 200-300 de mii de oameni. La copii frecvența nu atinge încă 1 % la nivel național, dar din punct de vedere al evoluției, acest număr este în creștere. De asemenea, 20-40% din cei care au alergie respiratorie și nu sunt tratați, cu timpul devin astmatici.

Cauzele astmului

La pacienții astmatici căile respiratorii sunt foarte sensibile, și la stimuli obișnuiți reacționea cu crize astmatice. Cauza declanșatoare a unei crize astmatice poate fi polenul, praful din casă, respectiv excrementele de acarian aflate în praf, păr de animale, fum, aer rece, efort fizic sau stres.

Mucoasa inflamată se edemizează și secretă mucus în căile respiratorii. Activarea globulelor albe din căile respiratorii inflamate (eliberarea de histamină și leucotriene) provoacă o contracție spastică a mușchilor netezi din bronhii. Obstrucția bronhiilor este agravată de presiunea toracică mai mare decât cea atmosferică, de aceea omul nu poate să elimine aerul neoxigenat din plămâni.

Tratamentul astmului

sâmbătă, 4 martie 2017

Probleme Reumatice




Ce este boala reumatoidă?

Boala reumatoidă cauzează durere și rigiditate la nivelul articulațiilor, a mușchilor, a tendoanelor, la nivelul spatelui sau la nivel cervical. Acesta poate să țină câteva zile sau câțiva ani, provocând de la disconfort ușor până la invaliditate gravă.
Bolile reumatoide sunt foarte frecvente la persoanele vârstnice, dar pot apărea la orice vârstă, indiferent de gen, de rasă, de situația socială, putând fii afectați inclusiv copiii. Bolile reumatoide pot apărea în întreaga lume și în orice zonă climatică. În lume, fiecare a 7-a persoană este afectată. Aproape oricine cunoaște pe cineva care suferă de o astfel de boală reumatoidă.

Pe parcursul vieții, la acești bolnavi, apare durerea de spate, dureri articulare. Doar un mic procent din cei care au o boală reumatoidă au dureri constante, sau devin invalizi. Este foarte important diagnosticarea bolii rematoide. Diagnosticarea și instituirea unui tratament o poate face cel mai bine un medic specialist, dar este imposibil ca la orice durere mică să putem solicita terapia indicată de un medic.

Majoritatea bolilor reumatice nu se pot contacta de la altă persoană. Unele dintre aceste boli se pot moșteni, dar majoritatea nu. Cunoaștem cauzele la câteva tipuri de boli reumatice, dar nu știm cum să le prevenim. La majoritatea bolilor reumatice nu cunoaștem tratamentul integral, dar terapiile medicamentoase și cele complementare pot ameliora durerea sau pot încetini evoluția bolii. Mișcarea este foarte importantă pentru întărirea musculaturii și ajută la menținerea mobilității articulațiilor. Articulațiile care sunt foarte deteriorate se pot înlocui cu unele artificiale, asigurând astfel mobilitatea articulației.


vineri, 3 martie 2017

Tratamentul Osteoporozei




Tratamentul osteoporozei

Tratament medicamentos

Pe baza examinărilor clinice, în creșterea masei osoase pot fi benefice flavonoizii și biofosfonații. Aceștia din urmă, precum și derivații lor mai moderni, blochează funcția celulelor osteolitice, reducând astfel riscul apariției fracturii osoase.
Utilizarea modulatorilor selectivi ai receptorilor de estrogeni (msre) se bazează pe faptul, că au efect similar cu cel al estrogenilor asupra oaselor, metabolismului lipidic, dar  nu au efect asupra receptorilor de estrogeni aflați la nivelul sânilor sau în peretele uterului. De aici și numele de selectiv.

Deoarece estrogenul blochează osteoclaștii și progesteronul stimulează osteoblaștii și este important în tratarea tulburărilor de ciclu menstrual, respectiv menopauză. Este cunoscut faptul că administrarea de estrogen încetinește sau oprește pierderea masei osoase în menopauză, dar substituția de hormoni în menopauză (HRT – hormone replacement therapy) poate să crească riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și/sau a cancerului de sân, acesta fiind și motivul pentru care nu este recomandat.

Se poate să fie nevoie de suplimentarea calcitoninei, un hormon care este secretat la nivelul pancreasului și care, prin hormonii tiroidieni, prin blocarea activității osteoclaștilor, are efect asupra metabolismului calciului. Din păcate calcitonina își pierde eficacitatea foarte repede (2-3 ani), de aceea se poate administra doar în cazuri bine argumentate.

Fizioterapie

joi, 2 martie 2017

Oteoporoza




Ce înseamnă osteoporoza?

Vorbim de osteoporoză atunci când densitatea osoasă scade, respectiv masa osoasă, ce duce la creșterea fragilității oaselor, precum și la creșterea riscului apariției fracturilor spontane. Numele bolii în sine înseamnă: os poros, găurit, trabecular.

La un adult, pentru menținerea structurii și integrității țesutului osos este răspunzătore funcționarea coordonată a osteogenezei și a osteolizei. Masa osoasă se schimbă în funcție de vârstă, în tinerețe predomină procesele care cresc masa osoasă, apoi raportul se inversează odată cu înaintarea în vârstă. Țesutul osos crește până la vârsta de 25-30 ani, apoi masa lui scade și slăbește. Rata pierderii din țesutul osos, la această vârstă, fiind de 3-5%.

Dacă echilibrul dintre funcționarea celulelor osteogenetice (osteoblaști) și a celulelor osteolitice (osteoclaști) se dereglează și atunci pierderea masei osoase crește, acest lucru duce la osteoporoză.

Frecvența osteoporozei


miercuri, 1 martie 2017

Simptomele lipsei cronice, constante de oxigen

1.      Hipertensiune arterială
2.      Diabet zaharat
3.      Alterarea vederii
4.      Dureri lombare, probleme cu articulații
5.      Cefalee și migrene
6.      Boli cardiovasculare
7.      Depresie
8.      Infarct cerebral
9.      Revenire foarte lentă după naștere, operații și accidentări
10.  Astm
11.  Este un semn al lipsei de oxigen, dacă reacțiile adverse ale radioterapiei sunt accentuate
12.  Apariția varicelor, hemoroizilor
13.  Hiperaciditate gastrică
                                                                                                          

Opinie surprinzătoare a unui specialist despre lipsa de oxigen:

marți, 28 februarie 2017

Hipertensiune arterială si tratamente bolile cardiovasculare si cerebrovasculare




Dacă valoarea tensiunii arteriale este de 140/90 mmHg (măsurată în poziție șezândă în repaus și repetată după 2 minute) vorbim despre hipertensiune arterială. Această boală este considerată un “ucigaș viclean”, deoarece nu are simptome, nu apare durere, dar poate provoca o serie de boli cu complicații, cum ar fi: ateroscleroza, infarct miocardic, atacuri vasculare cerebrale, calcifierea arterelor de la nivelul fundului ocular, stenoza arterelor membrelor inferioare (care duc la necrozarea țesuturilor), etc. … Ca boli asociate, pot apărea insuficiențe ale valvelor cardiace, îngroșarea/dilatarea miocardului, insuficiență cardiac, insuficiență renală.

În zilele noastre metoda cea mai bună de a trata bolile cardiovasculare este terapia cu laser de joasă energie.