duminică, 2 aprilie 2017

Saltea pentru Terapie Magneto - Pulsatilă




Puterea de vindecare a câmpului magnetic nu este un lucru nou, existând multe locuri pe Pământ cărora le sunt atribuite efecte terapeutice datorită câmpului magnetic din acea zona. Pământul are un câmp magnetic dar din cauza betoanelor, a izolațiilor, a aparatelor electronice, electrosmogul, omul nu mai poate beneficia de acest câmp magnetic benefic. De aceea este nevoie de un dispozitiv care poate genera un câmp magnetic benefic ce poate fi controlat.

Ca multe alte invenții științifice și tehnice utile și terapia magneto-pulsatilă este o invenție a celor de la NASA. Atunci când astronauții au ieșit din sfera câmpului magnetic natural al Pământului, au avut nevoie să simuleze un camp magnetic asemănător Pământului pentru că s-au observat diferite simptome „ciudate” care au apărut în starea  de sănătate a astronauților.

La început, nu au știut precis ce anume provoacă aceste stări de rău ale astronauților dar, repede, și-au dat seama că în cabina astronauților deși au încercat să redea toate condițiile de viață au uitat un lucru foarte important și anume influența câmpului magnetic al Pământului. Descoperire a dus la apariția unei invenții, un aparat care să fie capabil să genereze un câmp magnetic pulsatil asemănător celui de pe Pământ. Acest apart a devenit o terapie care a ajuns repede și în rândul oamenilor. Acest lucru era necesar pentru că omul s-a „îndepărtat” atât de mult de câmpul magnetic benefic al Pământului și nu mai simte efectele acestuia.

Terapia cu ajutorul unui câmp electromagnetic a devenit cunoscută în a doua jumătate a secolului trecut. În zilele noastre această terapie este cunoscută în multe țări, ea fiind recunoscută și folosită inclusiv de către medici, în diferite tratamente și terapii.

Paralel cu aceasta au apărut și dispozitivele care pot fi folosite și acasă. Efectele fiziologice benefice ale magnetoterapiei pulsatile au fost explicate și demonstrate în mai multe publicații științifice și utilizate în multe clinice din lume. Cu ajutorul dispozitivului pentru terapia magneto-pulsatilă putem obține rezultate și în cazul bolilor care erau greu de vindecat în trecut prin metode alopate sau complementare.

Câmpul magnetic pulsatil are un efect biostimulator. Îmbunătățește circulația limfatică, accelerează metabolismul celulelor și al țesuturilor, accelerând astfel procesele de refacere și de regenerare ale acestora. În foarte multe cazuri, câmpul magnetic pulsatil este utilizat și în medicină.